RSS

Tung torsdag

Två raka förluster. Två raka besvikelser. Två raka matcher av sinnessjukt mycket frustration. Gårdagens 3-1 torsk går inte enbart att skylla på den totalt feldömda straffen, men matchens utveckling hade aldrig sett ut som den gjorde, om inte Selakovic fått chansen från elva meter. Efter drömstarten så hade AIK möjligheten att störa Göteborg ordentligt. Hade AIK klarat Göteborgs press under de kommande 10 minuterna så hade mycket varit vunnet, hade vi klarat av att göra dom frustrerande och irriterade så  hade det blivit en helt annan matchbild. I och med målet så blir det den totala motsatsen. Sen får man inte blunda för att AIK inte är tillräckligt bra för att resa sig och komma in i matchen under den första halvleken, men helt klart så gav Jonas Eriksson (som fortfarande är en bra domare jämfört med dom allra flesta) IFK en rejäl fördel. Göteborg gör det riktigt bra stundtals och jag är imponerad av kvaliteten på inläggen som resulterar i ett par farliga möjligheter. Sen är Hysén en av allsvenskans tre bästa spelare för tillfället och målet han gör (trots dåligt försvarsspel) är riktigt imponerande.

I AIK så hade vi problem på kanterna. Mutumba försökte men lyckades inte, Lorentzson agerade inte som en riktig ytter och fick inte ut speciellt mycket på högersidan. Enligt Alm så mådde Gabbe inte speciellt bra under matchdagen och därav så drog även bytet ut på tiden, annars hade jag nog gärna sett att Özkan fått mer speltid. Några amatör-slutsatser efter matchen: har inte kanterna en bra dag, då fungerar inte AIK:s anfallsspel. Robban har tagit stora kliv, men innermittfältet behöver kreativa och fungerade yttrar för att saker och ting ska hända. Nu saknade vi även Teteh i anfallet och utan dubbelt Bangura på topp så är det andra anfallsförutsättningar. AIK behöver ett helt ordinarie manskap för att konkurrera på allvar i tuffa bortamatcher. Nu var vi i och för sig inte speciellt långt ifrån men det kändes som om Mohamed fick dra ett enormt stort lass i det offensiva, och då räcker det inte hela vägen. Kwame stod för en helt okej insats men han är fortfarande opolerad. Om Kwame hetat Kalle Andersson och varit 30 år gammal hade jag nog inte haft samma överseende med hans första touch, nu tror och hoppas jag på att Karikari kommer att fortsätta sin utveckling. Jag vet om att Tobias Ackerman kör stenhårt på Karlberg med Kwame för att förbättra hans tillslag.

***************

Jag såg kommentarerna på mitt tidigare inlägg och jag märkte  att folk ville ha svar på en hel del frågor av Jens Andersson. Jag får ta och boka in en ny tid med vår sportchef, men alla frågor kan nog inte besvaras.  Naturligtvis är det bra med ett öppet AIK men vissa saker håller men även internt. Angående Pavey så är det bara hans skada så stoppade honom från att medverka. Jag träffade honom idag och han ska köra extra träning på söndag för att komma tillbaka så fort som möjligt.

***************

Spelarna har en ledig helg med tanke på det lilla uppehållet och intervjuer kommer därmed först på måndag.

Ni har kommentarer  från Kwame och Alm om matchen på hemsidan.

/

Lukas

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

16 svar på “Tung torsdag”

 1. Linus AIK skriver:

  * Blev fan nästan tårögd över hur Jonas Eriksson kunde dömma straff i den situationen.. PINSAMT!

  *Har aldrig sätt Martin Mutumba så dålig som han var igår.

  *var det bara jag som saknade Pavey?

  *Mohamed Bangura gjorde nog en av sina bättre matcher denna sässong eller har jag fel?

  * RÅP visar hjärta och sliter som lagkapten Tjernström!

  * Tyckte synd om Pertan som inte hittade rätt alls som ytterback. ska man spela honom, spela honom i mittförsvaret tack!

  Krossa Norrköping!

  AIK är kärlek, Godnatt!

 2. johan stenmark skriver:

  * känns en aning enögt att med alla som dissar domaren. känns som 50/50. Den e i mina ögon inte helt fel i alla fall. Och vi har fått en hel del med oss i andra matcher.

  * har du missat mutumbas hela vår? där var han ännu mer usel. Han har varit riktigt bra dock i 3-4 matcher innan de två nederlagen mot Elfsborg och IFK.

  * Pavey e alltid saknad.

  * Bortsett från det snygga målet, tycker jag bang bang gjort klart bättre matcher.

  * Ja RÅP kanske kan bli en ny legend i framtiden :-)

  * Ne pertan gör sig inte så bra där. Hade kanske varit att föredra att flytta ut backman, men man vill väl ändra så lite som möjligt. Lorentzon borde kanske fått spela där han ska, o lirat DG, även om han inte sett så het ut.

  Yes krossa Peking. Ses där!

 3. Flink skriver:

  Hur är straffen inte helt fel!? Han slänger sig ju innan han ens kommer i kontakt med Backman

 4. Tompa skriver:

  Skulle vara bra om AIK också gick ut på sin hemsida att man är emot det som hände innan/efter matchen.

 5. Peter skriver:

  De flesta straffarna är väl egentligen tämligen tveksamma. Ganska sällan man ser helt solklara straffar eller det ligger väl kanske i betraktarens ögon att avgöra om en straff är tveksam eller inte. Krocken mellan Backman och Eriksson är en 50/50 situation där man kan blåsa straff, ingen hade nog emellertid protesterat om det inte hade blivit straff. Jonas Eriksson dömde straff för HBK mot AIK när ett inlägg tog på Milos arm, utan att armen sökte bollen. Lerjeus friade på Råsunda när Marcus Nilsson i HIF sträckte ut armen och stoppade bollen med armen i straffområdet trots att Lerjeus och assisterande domaren stod bra till.

 6. johan stenmark skriver:

  poängen är, att vi, el ni som tycker att det absolut inte var straff, med största sannolikhet hade tyckt att det var en lika solklar straff om det varit så att det varit en AIK spelare som hade ramlat på samma sätt.

  sen e en anna poäng, precis som peter beskriver, få straffar e helt solklara, och så länge fotboll är en bedömninssport, där man inte har ögon i alla vinklar, så kommer det att göras tvivelaktiga beslut.

  och den sista poängen i mitt resonemang om att det inte solklart är en straff, är att det inte e nån 100% straff. det går, precis som peter säger, att dömma straff, och man kan lika gärna fria.

  har själv sett straffsituationen flera gånger. och jag kan hålla med om att ericsson ramlar väl lätt, och spelar över, men jag tycker inte backman e helt oskyldig. därför kan man i mina ögon dömma straff.
  sen ser man inte alltid hela situationen på så nära håll och i den vinkel som dommaren har. vare sig man ser en insomad bild el e på läktaren.

  jonas kan säkerligen göra misstag även han. men jag har stor respekt för hans beslut.

  sen är det kanske också, mina vänner, väldigt lätt att minnas o rabbla upp allt som AIK fått mot sig av dommarna, men hur många kommer ihåg alla tvivelaktiga beslut vi fått med oss? och tyckte ni ens de tvevelaktiga besluten vi fått med oss, var tvivelaktiga?

  kan inte minnas att jag hört en gnagare säga, ”där hade vi tur med domslutet” ”den där straffen skulle vi nog inte haft” osv osv.

  ne det man hör skanderas, e ”alla hatar oss” ”svff, fotbollsmördare” ”(dommares namn) e en hora”

  hur många av er tyckte det som föranledde m.banguras frisparksmål mot kalmar var en tveksam dömd frispark?

  hur många i kalmar tror ni tyckte den var tveksam? jag tyckte det.

  sen ska väl för fan AIK oavsett vad man tycker om ett domslut, kunna följa matchplanen i alla fall, alternativt ändra den om det behövs, o inte gnälla som små barn.

  skulle vilja se ALM och den som skriver den artikeln här nästa gång AIK får fördel tack vare en tveksam bedömning.
  Alm ska stå i canal plus och berätta att idag hade vi tur med domslutet, och vann tack vare det.

  trött på allt gnäll, o den offerroll många framför allt supportrar till vår kära klubb sätter sig i.

 7. AIKsolna skriver:

  @johan stenmark, jag förstår verkligen inte hur du kan tycka att domaren gör en rätt bedömning vid straffen. Domaren är rakt igenom bedrövlig och borde omedelbart ifråntas sin domarlicens. Vi förlorar matchen i samma stund som domaren sätter pipan i munnen och blåser. All kraft rinner ur AIK spelarnas kroppar och det var (uppenbarligen) omöjligt att återhämta sig. Om svensk fotboll någonsin ska få lite kvalitet så krävs det att även domarna börjar ta sitt jobb på större allvar.

  Sen vill jag bara lägga till att det som sker innan och efter fotbollsmatcher ska inte AIK lägga sig i. Det är polisen och övriga ansvariga myndigheter som ska hålla ordning där. Om AIK slutar kommentera all skit som händer utanför planen så kanske dessa människor snart börjar med andra kriminella aktiviteter och vi slipper dem. Desto mer uppmärksamhet desto mer våld i AIKs namn. Med ett bättre rättsväsende så hade vi kanske till och med kunnat stämma alla tidningar som använder AIKs namn så fort det blir slagsmål i samband med match. Att vissa individer vill slåss bör inte leda till ständig smutskastning av AIK som idrottsförening.

 8. johan stenmark skriver:

  sen e jag tveksam till att det ändrade så mycket av matchbilden som du vill få det till lukas. matchen hade gått några få minuter. ifk har hemmaplan, de gjorde 1-1, med drygt 85 min spel kvar inkl övertid. ifk spelar på samma sätt i alla matcher, hela matchen.

  AIKs gameplan var också den samma som när matchen började. oavgjord, och knappt startad. hade försvaret skött sig bättre, och avsluten varit skarpare, så hade vi vunnit matchen med 3-1.

  sluta kom med dåliga ursäkter. laget var inte tillräckligt bra. och har inte spelat bra de senaste 4 matcherna. det märks också nu hur tunn truppen är. vi har en bra förstaelva. men vem vi än byter ut ur den är väldigt kännbar. el om någon e lite ur form.

 9. johan stenmark skriver:

  jag säger inte att jag tycker han gör rätt. jag säger att jag inte tycker att den e helt fel. dvs, det e en tveksam situation.

  sen hade det gått ca fem minuter av matchen när det blev 1-1. du menar på allvar att spelarna tyckte så synd om sig själva efter fem minuter att de helt slutade, de gav upp.. det köper jag inte för en sekund. o skulle det vara sant, så saknar truppen helt vinnarskallar.

  det sista du skrev kan jag skriva under på med stora bokstäver!!

 10. Flink skriver:

  Okej vi har tydligen helt åtskiljda åsikter om straffar. Jo hade jag varit på Råsunda hade jag nog skrikit på domaren under matchen, men efter repriser på situationen hade jag nog tackar vår lyckliga stjärna att eriksson missat att ta på sig linserna på morgonen och tilldömt oss straffen.

  Sen att det är klart att matchbilden påverkades av att vi gick från en 1-0 ledning till 1-1 på knappt 10 sekunder, det tycker jag är solklart. Men sen var väl AIK inte speciellt heta i matchen och vi förtjänade att torska. Men tror fan inte vi spelat minst lika dåligt om vi fått behålla ledningen och kunnat gå ner mer defensivt och spela på resultatet.

 11. johan stenmark skriver:

  missförstå mig inte, jag tycker också den e billig.
  men den e fortfarande en tveksam situation, och fullt ok straff, om man inte håller på det laget som fick straffen mot sig. en del som håller på andra lag, tycker den e billig, en del solklar. jag tycker inte mer än att den e billig, men den går att hitta. men då ska man kanske dömma många fler straffar. denna fråga kan man diskutera till all oändlighet, precis som handsreglerna och bedömningen och tolkningen där.

  som sagt i tidigare inlägg, så fir vi alla, klubbar, ledare, spelare, supportrar, räkna med, så länge som fotboll e en bedömningssport, leva med att det blir konstiga, felaktiga, tvivelaktiga osv domslut i var och varannan match.

  poängen var också att domslutet inte borde ändra AIKs matchplan. e inte heller särskilt stor skillnad på att spela med 1-1 el 1-0 på bortaplan mot ett lag som man e minst jämbördigt med efter fem minuter.
  AIK bör pressa hårt, och ställa om på kontring borta mot göteborg vid båda dessa resultat. även om straffen så kommit i 60e min. efter 70-75 kan man börja spela mer på resultatet o försöka stänga matchen, även om man i ledning inte chansar även tidigare.

  jag förstår vad du/ni menar, men efter 5 min o ett billigt domslut mot, så lär inte luften gå ur laget och spelarna. taktiken och matchplanen grusas inte på något sätt.

  man ska som sagt också minnas de tvivelaktiga domslut som gett AIK fördelar, som e lättare att glömma än att komma ihåg de som går mot.

  you win som and you loose some. på det stora hela går det jämt ut.

  straffen vi får som e billig i första omgången minns ingen. men alla kommer ihåg den billiga motståndaren får i sista guldmatchen. men båda ger 3 billiga poäng till motståndaren.

  Som sagt. AIK vinner den här matchen om man e bättre bakåt och hetare i avsluten, med eller utan feldömd straff.

  Laget spelar inte bra. det e ingen dommares förtjänst.

 12. Genoux skriver:

  Det går inte att undgå att Jonas Eriksson var helt off denna match och Sebastian Eriksson IFK Göteborgs mest talangfulla skådespelare fick en jävligt bilig straff -vilket istället borde ha lett till gult kort för filmning…

  Sen tyvärr som helhet är det inte mycket att snacka om IFK Sill är smartare,hetare och aggressivare än oss under hela matchen.

 13. Pontus skriver:

  Vill se någon intervju med Wesström! Alltid ett nöje.

 14. F skriver:

  Många rykten om Teteh idag… är han såld eller inte såld?
  (nä, förstår att det inte går att skriva nåt på Blackbeat innan det är klart).
  En intervju med Jens är väääldigt efterlängtad!
  Gärna bekräfta eller dementera också… det är jobbigt med alla rykten och spekulationer ;)

 15. Flink skriver:

  Har Jens någonsin kommenterat ett spelarrykte;)

 16. Christoffer Svanemar skriver:

  Intervjuer med Jens och andra samt videomaterial från presskonferensen kommer så snart som möjligt.

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin