RSS

Det svänger…

Robbans frisparksmål igår skapade ett av de skönaste ögonblicken för säsongen. Ett AIK som överlag stod för en svag och ganska blek insats lyckades, genom ett stort tryck mot slutet, revanschera sig mot Syrianska. Det som hände i Södertälje under det första mötet kan man ju knappast beskylla tränarna och spelarna i Syrianska för, men efterspelet har ju utan tvekan skapat en ganska spänd stämningen lagen emellan. Därav var gårdagens seger mycket mer än bara tre viktiga poäng i jakten på europaspel 2012.

Varför spelet inte riktigt stämde igår har jag svårt att svara på. Det kändes som att AIK slog bort många enkla passningar i speluppbyggnaden och kantspelet genererade inga konkreta målchanser. Samtidigt hade varken Bangura eller Karikari någon av sina bättre dagar i AIK, men som alltid så briljerar Mohamed i många situationer ändå. Jag har hyllat dem tidigare, och jag väljer att göra det igen, YTTERBACKARNA! Nisse och Lorentzson stod återigen för riktigt bra insatser defensivt och vår assisterande lagkapten bjuder ju även på lite delikatesser offensivt ibland också. Men för att summera så kommer jag nog endast komma ihåg gårdagens match på grund av Robbans avgörande kasse. Eventuellt även på grund av att Lala fick göra sin debut i AIK-tröjan, en debut som han definitivt borde vara nöjd med. Nu kommer det ett landslagsuppehåll innan AIK ställs mot ett mer anfallsinriktat och temporikt lag i form av Örebro SK.

******************
Aftonbladet har hårdbevakat Mohamed Bangura och AIK de senaste dagarna, och ryktena har placerat honom i Skottland och Celtic. Enligt de senaste på Aftonbladet så verkar affären vara avblåst då Celtic hittat en annan anfallare i Portugal. Jag vet inte mer än er men visst håller man tummarna för att vi får behålla vår guldklimp resten av säsongen. Och den prislappen som har cirkulerat i media har inte direkt fått mig att ändra min uppfattning. Nu har vi några dagar kvar innan fönstret stänger natten mot torsdag. Mycket kan hända under dessa dagar men jag hoppas och tror att AIK inte tar något förhastat beslut. Säljer vi så gör vi det för att vi fått duktigt betalt och för att alla parter är nöjda och belåtna.

I övrigt reagerade jag på att den rosa tidningen hänvisade till ett tidigare bud på Mohamed som skulle ha uppgått till 30 miljoner redan i vintras. Då var det Lokomotiv Moskva som var i farten. Själv minns jag bara att Jens Andersson och Johan Strömberg dementerade att det var så stora siffror det handlade om, vilket jag även tror på.

**********************

Fick möjligheten att träffa Teteh Bangura 10 minuter innan gårdagens match för att göra en längre och mer sansad intervju än senast. Har redigerat under dagen och klippet finns numer publicerat på hemsidan.

/
Lukas

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

11 svar på “Det svänger…”

 1. Patric skriver:

  Grymma intervjuer Lukas! Längtar redan till det blackbeat-inlägg som meddelar Tetehs återkomst i Gnaget. Ett löfte är ett löfte.. =)

  När ni intervjuar spelare efter matcherna i spelargången upplever jag ibland att jag hör frågan mkt bättre än svaren. Kanske är det bara min dator som har rossligt ljud…eller är det något tekniskt bakom det hela?

 2. Erik skriver:

  Jag reagerade också på överdriften om 30 millar… Det ryktades väl om 25 miljoner men det var ju som sagt endast rykten. (http://fotbolltransfers.com/site/news/6522.html)

  Underligt hur sportbladet verkar skriva en artikel med enda syfte att få AIKare att bli negativt inställda till AIKs styrelse… AB visar ännu en gång vilken journalistisk kvalitet de står för.

  Mycket bra intervju med Tetteh för övrigt! Keep up the good work Lukas!

 3. Peter skriver:

  Underbart med en seger igår. Smakar ännu bättre när målet kom så pass sent som det gjorde. Jag tror egentligen att Syrianskas taktik passade AIK ganska illa. De försvarade sig lågt med hela laget på egen planhalva, de var dessutom riktigt kompakta defensivt. De höll ihop laget bra vilket gjorde det trångt och svårt för AIK. Vårt AIK anno 2011 trivs inte mo den typen av motstånd. AIK,s aggressiva presspel och höga försvar kommer mer till sin rätt mot lag som vill anfalla och hålla upp laget högre än Syrianska gjorde. Syrianska visade inte några tendenser till att vilja gå framåt, de verkade mer vilja försvara den poäng de hade när matchen startade. Sådana matcher är alltid kluriga för det spelförande laget. Riktigt starkt av AIK att fortsätta mala på hela matchen tills utdelningen kom. Riktigt bra inhopp av Gabbe, känns som ett nyförvärv. Bara hålla alla tummar för att han kan få några matcher i rad innan nästa skada är framme.

  Heja heja AIK

 4. Lukas Arndt skriver:

  Patric//

  Det är nog inte din dator det är fel på! Lite bristande intervjuteknik från både mig och Oscar Idemark som resulterar i att vi håller mikrofonen närmare vår egen mun än intervjupersonens. Sedan har ljudet överlag varit lägre sen vi fick en ny kamera trots att alla inställningar är rätt, har varit en omställning att alltid behöva tänka på att mikrofonen ska vara nära.

 5. Lukas Arndt skriver:

  * varit en liten omställning

  Lät så jäkla dramatiskt innan

 6. Patric skriver:

  Ah då är jag med. Det är inte svårare än att skruva upp ljudet ett snäpp så jag menar inte att klaga!

  Måste säga att det känns varmt att se Teteh och hur han pratar om att han känner sig hemmastadd i AIK, att truppen och fansen visar kärlek och uppskattning och att han kan tänka sig att avsluta i Gnaget! Snacka om att vi har en bra kultur som lämpar sig för utländska spelare. En spelare från Sierra Leone som anser att AIK är en sorts moderklubb måste vara högsta betyg på nån skala iaf?

 7. johan stenmark skriver:

  Tack fär gott arbete Lukas!

  Inte för att jag inte hoppas att han står för det senare i karriären, men jag är lite mer cynisk. Vem som lämnar vilken klubb som helst skulle inte säga så..

  Minns, som ett exempel, en viss eguren.

  Samma som när man lämnar ett förhållande
  ”vi kommer alltid vara vänner” el liknande.

  Man säger det man känner just då. Men det är sällan man känner samma sak 10 år senare.

 8. FS skriver:

  Stenmark – det kan du ha rätt i, men detsamma gäller oss fans. Om 10 år kanske inte vi känner samma sak heller… Kanske har vi träffat någon ny förälskelse tills dess. =) För mig spelar det ingen roll. Teteh har en plats i mitt hjärta oavsett om han kommer tillbaka eller ej. Han har varit en spelare man blivit genuint glad av och känner mycket för, detsamma gällande Mohamed.

  Apropå det så träffade jag en kille från Sierra Leone idag i ett helt annat sammanhang. Jag blev ta mig tusan glad av honom också. Vi pratade fotboll såklart och han hade stenkoll på våra Banguras, varit på Råsunda för att stötta dem och följer dem och landslaget (Sierra Leones alltså) i dagarna. Gjorde mig på riktigt gott humör att träffa honom, å så köpte han en glass åt min son.
  Lite OT, men var bara tvungen att nämna. Tror jag ska åka till Sierra Leone på semester nästa gång.

  Bra jobbat med intervjun Lukas!!
  Tack o lov är jag gnagare!

 9. johan stenmark skriver:

  FS. ja det e sant hehe. men tror inte kärleken till AIK kommer ändras iaf.

  ne jag menade inte att låta negativ. the banguras kommer jag alltid minnas med glädje.

  skön story :-)
  ja jag har också tänkt tanken. sierra leone och kenya vill jag åka till

 10. FS skriver:

  Stenmark – näää kärleken till AIK består hela livet, men jag menade förälskelsen för enskilda spelare… vi hittar säkert fler kelgrisar under en 10-årsperiod och kanske inte saknar Teteh lika mycket år 2021. =)

 11. 999 may profit from a pessary, a little ring inserted to the vagina that puts stress on vaginal walls and stops leakage. And skeptics should not poohpooh the shoefits concept altogether: According to researchers for the College of Kansas, you can easily effectively decide a stranger’s character by their footwear..
  custom cheap jerseys http://www.unitedfoundries.net/custom-jerseys-cheap-c-2.html

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin