RSS

Det får inte hända!

Det var ett trevligt besök på Behrn arena i 91 minuter. Sedan förstördes allt. Det var dukat för en härlig hemresa för den grymma (!) bortaklacken, istället så fick man avsluta kvällen med hetsande gester från William Atashkadeh (väx upp?). Jag såg själva straffsituationen väldigt dåligt på plats, men såhär i efterhand ser det väldigt billigt ut. Andreas Alm verkade skeptisk efter att ha sett bilderna och Robban var väl mer eller mindre bedrövad, vilket han var med all rätt. Att det sedan trollas fram ett rött kort gör ju bara saken ännu värre. Sedan kan man ju ställa sig frågan vad AIK borde ha gjort för att undvika situationen från första början, men du kommer inte ifrån den hårt dömda straffen.

AIK inleder matchen riktigt starkt, första halvtimmen är en av de bästa perioderna i år. AIK pressar sönder Örebro och är det spelförande laget. Det kryllade väl inte av chanser men AIK kändes stabila och starka under den perioden. Efter 1-1 så tappar vi mycket energi, för mycket energi, och låter Örebro spela sig in i matchen. Efter 2-1 genom Viktors nickskarv så kändes det som att AIK skulle få resa hem med tre poäng. Örebro jobbade fram en eller två chanser men på det stora hela så kändes ledningen tämligen ohotad. Och sen händer det…

Vad ska man säga egentligen? Det är en fullkomligt bedrövlig känsla att tappa en ledningen i slutminuterna, att göra det i den här matchen är hemskt. Det finns större problem i livet, AIK har haft betydligt större problem tidigare men du kan inte undvika att må riktigt dåligt en sådan här dag.

Chansen att i alla fall haka på i toppen fanns, frågan är hur den ser ut nu? AIK måste börja vinna för att ha en någorlunda intressant sommar/höst. Annars kan det här bli riktig mellanmjölk.

Nu gäller det att glömma det här illa kvickt och för ledarteamet handlar det om att hitta en backlinje tills på söndag.

Kom igen Gnaget!

/

Lukas

************
Ganska oklara rapporter om Pertan. Det är nog en ganska stor chans att han missar söndagen. Fem spelare borta i så fall: en målvakt, två mittbackar och två innermittfältare…

************

Intervjuer med Alm och Backman om matchen finns även på hemsidan.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

8 svar på “Det får inte hända!”

 1. Genoux skriver:

  Det känns REDAN mellanmjölk.Det är tok för dåligt av AIK som känns helt stelt i sitt spel numera som kryssar mer än vinner just nu

  Vi är alldeles för mycket obalanserad just nu.

 2. Lukas Arndt skriver:

  Genoux//

  Oftast känns mkt som mellanmjölk under våren. Ingen fantastiskt match idag men vinner vi med 2-1 så är ju allt bra. Sen har vi gjort en del riktiga bottennapp i år, anfallsspelet har lyst med sin frånvaro men vinner man så räcker det. Spelet brukar oftast bli bättre under sommarn/hösten, gäller bara att hänga på tåget.

  Nu tar vi dock inte ens de nödvändiga poängen vilket gör det hela riktigt deppigt, och vi har tyvärr tappat en del ganska ”onödiga” poäng. Insläppt 90+ mål mot Göteborg och nu mot Örebro osv.

 3. Roger skriver:

  Det blir inte bättre än så här när vi har en tränare som inte kan matchcoacha i huvudtaget. Har något byte han gjort under säsongen gjort att man i efter hand pratat om ”fingertoppskänsla” eller liknande??? Nä. Visst nu har vi vissa skador osv i truppen MEN det finns ingen anledning att lira Lundberg från start och verkligen inte som forward. Det som Lundberg presterat denna säsong är ett skämt. NEJ han var inte bra idag tack vare hans mål. Inte ens nära. Virrigt å otajmat sammanfattar det rätt bra. Ändå var det kanske han bästa match hittills vilket inte på något sätt betyder att det var godkännt. Nisse…. Är det tredje eller fjärde matchen i rad som han går bort sig högt upp i banan i ett pressförsök. Det är om å om å om å om igen. Antingen tycker Alm att de missarna är nåt eller så kam inte Nisse ta instruktioner. Båda alternativen påvisar oförmåga.

  Sen om vi ska återgå till Alm… Han tar ut Mr Q. Ersätter med Maaripuu som inte heller bidragit med exakt någonting hittills . Logiskt? Nä. Inte med Özkan mot Mr Q isf. Özkan kan springa å jobba defensivt å är en bra offensiv pjäs. Om Lundberg förbättrar sin form kan han ta den positionen. Men som nu…. Nej nej nej. Få igång antingen Crespo eller Engblom på topp. Båda har visat goda offensiva sidor. Framförallt i djupled .

  Detta är under all kritik (även fast vi blir bestulna på tre pinnar idag).
  Alm måste lära sig å göra rätt bytet å I RÄTT TID. Hur nära va inte Atakora å få rött för att Alm ska dra ut på bytena. Finns ingen poäng. Vi har ett bra material om vi använder det rätt. Sen kompletterar vi å förstärker till sommarn.

  Vakna nu för Helvete Alm!!! Hitta tillbaka till känslan!!! Lundberg likaså’. Å Nisse….. Gör det du är bra på. Och då menar jag inte att bli rundad i närheten av halva plan för att lämna din kant helt ren!

  Vi har gjort det förut!! Nu är det bara å hitta tillbaka till det.

  I med å motgång!! Krävs inga avgångar, bara å vakna till liv nu!!

 4. Peter skriver:

  Det är ingen tillfällighet att AIK ligger och harvar i mitten av tabellen, som någon sa det är redan ”mellanmjölk”. Efter att ha sett samtliga försäsongsmatcher samt alla de inledande matcherna i allsvenskan så måste man med ett uns av objektivitet konstatera att det har sett krampaktigt ut hela vägen. Ett AIK anno 2009 eller 2011 behövde inte hålla tummarna för att undvika domartabbar. Bra lag behöver ofta inte göra detta då de sällan eller aldrig sätter sig i situationer som ger domarna möjligheter att tabba sig. Sett över en så lång period som hela försäsongen och en tredjedel av allsvenskan handlar det inte längre om tillfälligheter, dåliga domare, solen i ögonen etc. Det handlar till syvende och sist om ren och skär kvalitet. AIK har idag ett spelarmaterial i paritet för ett mittenlag i allsvenskan d v s mellanmjölk. Vi har ingen Ivan Obolo på topp längre, vi har ingen Jorge Ortiz på mittfältet, båda numera givna startspelare i världens näst bästa fotbollsliga. AIK har glädjande nog valt en väg som innebär att över tid stabilisera ekonomin, man har i linje med detta som strategi att satsa på yngre talanger och att värva billigt för att sälja dyrt. Har AIK högre sportsliga ambitioner – vilket man självklart har – så måste man få in spetskompetens i samtliga lagdelar som komplement till alla unga lovande spelare. Ett bra första steg är värvningen av Daniel Majstorovic, nu behövs det värvas ytterligare en startspelare på mitten och en startspelare i anfallet. Sedan kan vi börja blicka uppåt i tabellen. Oroväckande med alla skador dock när vi är beroende av att ha våra startspelare tillgängliga. Nu får vi hålla alla tummar för att vi får med oss två bra resultat mot Norrköping och Gais inför uppehållet, sedanfår vi tid att läka alla skador.

  Heja AIK

 5. Peter skriver:

  Startelvan mot Norrköping med tanke på alla skador och avstängningar:
  —————————————————————————————————————
  ——————————Stam————————————————————————–

  Jobarteh.——–Backman.—-Johansson.——— Lorentzon.————————————–

  ——————–Maripuu.—–Tjerna——————————————————————-

  —Özkan.—————-Quaison.————–Mutumba———————————————-

  —————————-Borges————————————————————————–
  —————————————————————————————————————

 6. Dudde skriver:

  //Peter

  Nej, Jobarteh ska absolut inte spela som högerback. Såg när han testades på den positionen i USA och den var en helt bedrövlig insats. Positionsspelet obefintligt.

 7. Anahi skriver:

  More posts of this qutylai. Not the usual c***, please

 8. Patrick skriver:

  Your’s is a point of view where real inntlligeece shines through.

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin