RSS

Ge oss chansen!

Tre poäng och fem mål senast. Imorgon finns chansen på nytt, en chans som AIK bör ta om man vill vara med och leka under hösten. Söndagens seger mot Norrköping var ett fall framåt på många plan. DG gjorde sina två första allsvenska mål och har nog spelat sig till en plats ute till höger, Viktor gjorde en av sina bästa matcher i AIK-tröjan och Celso var kreatör i skymundan framåt. Det var många framsteg på de offensiva positionerna och visst drömmer man om ett lika anfallsstarkt AIK mot GAIS. Nu är det förstås väldigt svårt att upprepa söndagens målskörd men förhoppningsvis så sätter AIK gasen i botten från början. GAIS har minst sagt haft en tuff vår och trots en bra första halvlek i derbyt senast, så är det ett lag med en del brister. Wanderson har inte levererat i den omfattningen som göteborgarna har vant sig vid (oklart om han deltar imorgon) och det har varit snålt med mål framåt. Laget kommer även från ett tufft derby i måndags och oftast kan det vara tufft att ladda om efter den typen av matcher. Tyvärr för AIK:s del så kommer Henri Sillanpää antagligen göra en bättre match på Råsunda än Abbas Hassan gjorde i söndags…

I det svartgula lägret så saknas enbart Alexander Milosevic (nyopererad) och möjligheterna till att upprepa söndagens bedrift är helt klart goda. För övrigt intressant att höra Alm säga att alla konstellationer centralt kan fungera. Själv har jag resonerat så att Quaison behöver en Tjerna eller Helgi bakom sig som en lite mer stabil post, men uppenbarligen kan RÅP få plats där med. Men men, får vänta tills imorgon för att få svar hur det kommer se ut.

Så kom igen nu Gnaget! Ta tre poäng och ge oss chansen att haka på toppen, för i sommar kan allt hända…

************
Intervjuer inför matchen
Celso
Alm inför matchen
Alm om talangerna utan speltid
Backman

************

Vi har försökt att styra ett Studio AIK under en längre period, men vi har tyvärr haft svårt att få folk till studion. Laget går på semester redan på fredag och det finns först möjlighet att summera vårsäsongen i ett Studio AIK efter ledigheten…

/

Lukas

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

Ett svar på “Ge oss chansen!”

 1. Genoux skriver:

  Ett 0-2 underläge igen får absolut inte upprepas mot Gais imorgon som är mer kompakta i sitt försvarsspel än vad Norrköping är/var. Och dessutom måste man hålla koll på lagets mest kreativa spelare som kan utnyttja passivitet väl och kan ställa om snabbt..

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin