RSS

Tillbaka till verkligheten

Karlberg fylldes av brunbrända fotbollsspelare under måndagen. Kreta (alla verkade ha varit där?) är nu ett avslutat kapitel och en träningsmånad väntar innan allsvenskan ska sparkas igång igen i Malmö den 2a juli. Dessutom ska, som ni redan vet, AIK ställas mot Örebro och GIF Sundsvall i två träningsmatcher under uppehållet. Den decimerade truppen startade igång sommaren med dom klassiska jojo-testerna på GIH, där Robert Åhman Persson såg till att vinna hela grejen. Enligt honom så berodde framgången på träningsmängden under semestern, tydligen var en vecka med Lundberg på Kreta som ett träningsläger.

Den decimerade truppen nämnde jag, på grund av mängden landslagsspelare så var det väldigt många spelare borta. Lalawele Atakora är iväg med Togo, Crespo med Sierra Leone, Mutumba med Uganda, Stam med Kanada, Borges med Costa Rica, Quaison med U-21 och Helgi hänger med Lagerbäck och det isländska landslaget. Dessutom så har Ivan Turina några extra dagar i Kroatien innan han ansluter. Just nu pågår Afrikas kval till VM-2014 och samtidigt så ska det även spelas kval till Afrikanska Mästerskapen 2013. Det innebär att våra tre afrikanska landslagsspelare är borta ett par veckor innan de kommer tillbaka till AIK. Lalawele Atakora fick ett kortare inhopp för Togo i deras match mot Libyen (1-1) medan Martin Mutumba spelade 90 minuter för Uganda mot Angola (1-1). Crespo stod enligt rapporterna för en väldigt bra match när Sierra Leone slog Kap Verde med 2-1 och ska enligt uppgifter överglänst både Teteh och Mohamed i kvalmatchen. Han fick 72 minuter innan han byttes ut mot självaste Mohamed Kallon. För våra vänner i kvalgrupp CONCACAF så dröjer det några dagar innan matcherna drar igång. Kanada möter Cuba och Celsos Costa Rica tar sig an El Salvador den 8e juni.

Laget körde som sagt bara tester idag och det finns inte så hemskt mycket att rapportera hem om. Jag gjorde några intervjuer med spelarna som var på plats för att prata om våren och även ta lite EM-tips. Är ingen landslagsfanatiker på något sätt men det kändes som det var på sin plats att låta herrarna tippa lite…även fast det gick sådär för vissa! Ni förstår vad jag menar om ni kollar intervjun med Robert Åhman Persson.

Här har ni dagens klipp:

RÅP

Pertan

Nisse

Owusu

**************

Ska dra ihop ett Studio AIK snart! Håll utkik på bloggen och hemsidan, förhoppningsvis kan jag få ihop något den här veckan!

**************

Klämde i mig dagens lunch bredvid Micke Hjelmberg på kontoret, liraren att hålla utkik på i Akropolis just nu är Philip Andersson (född 1994). Philip har tränat en del med AIK under försäsongen och har visat framfötterna i Akropolis såhär långt i division 1! Kommer även att träna med AIK under den kommande veckan…

/

Lukas

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

5 svar på “Tillbaka till verkligheten”

 1. Peter skriver:

  Den 2 juli kommer jag vara i Malmö, hoppas jag har fattat grejen rätt;-)

 2. Lukas Arndt skriver:

  Peter//
  Fan, tyckte jag hade läst igenom det…alltid nåt som är fel! Du gör helt rätt i att vara där den 2 juli!

 3. Johan skriver:

  Lukas, vore fint och få en intervju med Philip Andersson nu när han kommer träna med AIK.

 4. Lukas Arndt skriver:

  Johan//
  Det borde vi kunna ordna!

 5. Jonas skriver:

  Haha vafan går pertan på droger eller vafan händer , å ja älskar när RÅP säger att messi gör mycket mål!

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin