RSS

Helgi ger oss 85 procents chans!

Igår var det som bekant dags för lottning till Europa League. AIK kommer antigen att ställas mot FH Hafnarfjördur från Island eller FC USV Eschen-Mauren från Liechtenstein i den andra kvalomgången. Det krävs ingen fotbollsexpert för att inse kvaliteten på den liechtensteinska (?) fotbollen och därav även inse vilka AIK antagligen kommer att få möta. I och med detta så åkte jag till Karlberg idag för att ta ett snack med Helgi Danielsson om den förmodade kvalmotståndaren. Helgi hade en del info att bjuda på och kommer även hjälpa Alm och Swärd något i scoutingarbetet. När jag bad honom uppskatta våra chanser att ta oss vidare så var han väldigt positiv: 80-85 procent om vi spelar som vi ska göra. Och helt ärligt, FH må leda den isländska ligan efter 8 omgångar, men visst ska vi fixa det (om det nu blir FH det vill säga)? Intervjun med Helgi finner ni här.

Förutom pratstunden med Helgi så fick jag återigen äran att vissa upp en highlightsfilm/summeringsfilm för laget, den här gången handlade den oväntat nog om de 12 första omgångarna den här säsongen. Andreas höll nämligen i en liten genomgång innan träningen där han bland annat pratade och påminde om grundpelarna i AIK:s spel. Efter det så fick alltså spelarna kolla på en film med mål och fina prestationer från matcherna som gått, där även baklängesmål var inkluderat (det har ju funnits sådana också…). Med på genomgången var en viss Daniel Majstorovic! Daniel anslöt till truppen igår och tränade uppe i gymmet under dagen. Förhoppningsvis kan Daniel börja träna ordentligt inom de närmsta månaderna.

Förutom Majstorovic så återfanns även Maripuu och Milosevic i gymmet. Även Martin Mutumba hade lite känningar och tränade inte hela träningen med laget. På tal om Martin, vill ni veta varför han ser ut som Edgar Davids på fotot nedanför?

Martin kör just nu ett litet projekt med Johnny Nilsson (AIK:s fysiolog) som de kallar för ”split vision”. Tanken med projektet är att utveckla andra system än bara det visuella när det kommer till bollkontroll, vilket helt enkelt betyder att man ska kontrollera bollen mer med känslan i fötterna än med synen. Därav har Martin dessa avskärmande ”glasögon” på sig. Johnny Nilsson pitchade projektet till Alm som tyckte det lät som en bra idé och nu är Martin inne på sin andra månad av träning. Johnny kör samma projekt med 10 stycken spelare i juniorlaget och just nu håller man på att utvärdera resultaten av Martins träning. Projektet föddes genom att Johhny Nilsson och Tommy Söderberg (!) slog sina kloka huvuden ihop och kom på idén.

Själva principen att man ska kunna slita ögonen från bollen när man spelar är ingenting nytt, men just den här typen av träning är väldigt intressant. Johnny påpekar att förändring och nytänkande i träning tar tid, men han säger också att man redan nu kan se resultat av Martins träning. Till exempel drivar han bollen fortare nu än när han påbörjade träningen.

Förutom det här projektet så är Johnny på plats och sköter pulsmätare och filmar bolltouchar och dylikt. Allt för att utveckla träningen inom AIK. BRA med nytänk!

***************
Studio AIK på torsdag med radarparet Alm och Andersson. Om ni vill ställa någon speciell fråga till vår chefstränare eller sportchef så får ni gärna maila mig på lukas.arndt@aik.se.

/
Lukas

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

6 svar på “Helgi ger oss 85 procents chans!”

 1. Micke skriver:

  Tack för uppdateringen!! Krossa Malmö

 2. anden skriver:

  Vill se summeringsfilmen!

 3. Lukas Arndt skriver:

  Anden// visar den på torsdag i studio AIK!

 4. Genoux skriver:

  Jag säger 70 procents chans till att vi gå vidare om inte planerar att förstärka laget till dess

 5. I do agree with all of the ideas you’ve introduced for your post. They’re
  very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are too quick for newbies.
  Could you please prolong them a little from subsequent time?
  Thank you for the post.

 6. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to
  say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write
  again soon!

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin