RSS

System Failure

Tyvärr så överdriver jag inte om jag beskriver gårdagens 4-0 förlust som en 90 minuter lång förnedring. Man brukar prata om att var etta eller tvåa på bollen. AIK var nog inte ens på bollen i den första halvleken. AIK gick ut på Swedbank Stadion med en idé om att störa Malmö på riktigt. Med en idé om att inte bara lägga sig ner och vänta in vågen av anfall. Såhär i efterhand vet vi om att det sket sig rätt rejält. Vågen av Malmö-spelare kom gång på gång. AIK var utspridda över hela planen och presspelet fungerade inte alls. Ju mer perspektiv jag får på saker och ting desto positivare brukar jag oftast bli, i alla fall när det kommer till AIK. Jag kan såhär i efterhand således även konstatera vikten av lite flyt och tillfälligheter. Malmö var riktigt bra. Vi var riktigt dåliga. Inga tillfälligheter i världen hade nog stoppat dom från att vinna gårdagens match, men att det slank in fyra mål i den första halvleken är resultatet av en enorm medvind för MFF. En medvind som vi i och för sig bjöd på, men det var definitivt stolpe in för hemmalaget.

Det är enkelt att skylla gårdagens förlust på backlinjen men egentligen är de hela spelet och hela laget som fallerar totalt. Möter man ett så pass bollskickligt och anfallsglatt Malmö som vi gjorde igår, kan man inte bjuda på dom ytorna som vi bjöd på. Malmö spelade sig förbi vår press på ett barnsligt enkelt sätt. Om man inte passade sig igenom drog man den långt på Ranegie och så vann man andrabollen, och så var vi där igen…

Jag kom och tänka på det klassika Windows felmeddelandet: ”an unspecified error has occurred”. Lite så kändes det igår. Någonting är helt fel och det kommer inte gå att fixa till det. Bara att starta om…I det här fallet får vi göra det på söndag. Måtte det se annorlunda ut då!

/

Lukas

*************

Intervjuer med Borges och Backman om matchen finns på hemsidan.

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!
 • MySpace

3 svar på “System Failure”

 1. Genoux skriver:

  Det absolut sämsta jag sett AIK prestera i år och tyvärr så bildar jag den uppfattningen efter ett antal matcher tidigare under våren att truppen inte håller måttet även om det var en kollektiv härdsmälta igår.

  Lek med tanken att det var ett lag från en del av europa och ungern som ett exempel som AIK ställdes mot och förlorade första matchen på bortaplan med 4-0 förstå att vi skulle vara ute direkt innan vi kunde säga hej.

 2. Peter skriver:

  Allt handlar om vilka sportsliga ambitioner man har. Har man högre ambitioner än att vara ett stabilt mittenlag måste man få in mer kvalitet, så är det bara.

 3. Gvd Gnagare skriver:

  Gnaget var riktigt bedrövliga. Man kan tacka Ivan att det inte rann iväg mer. Dom som visade riktig krigarkänsla var dom tillresta fansen. Grymt bra tryck från läktaren iaf. Är vi inte störst på plan så är vi det på läktaren, det visades i malmö

KommenteraPage optimized by WP Minify WordPress Plugin